tiistai 27. toukokuuta 2014

Saaristokaupunkia helteisenä päivänä ja lintuja

Sunnuntaina oli helteinen päivä, mittari näytti päivällä + 28 C varjossa. Kävimme pikaisesti Kodin Terrassa ostamassa muutamia viher- ja mustaherukkapensaita ja kirvamyrkkyä. Huviksemme ajelimme Saaristokatua ja näppäilin kuvia. Saaristokatu alkaa kaupungin puoleisesta päästä Tasavallankadulta ja päättyy Keilankanavan läheisyydessä Lehtoniemessä. Tällä osuudella on mittaa n. 4 km.

Rakentaminen alueella jatkuu ainakin vuoteen 2015 asti. Lehtoniemi, Rautaniemi, Savolanniemi ja Pirttiniemi on kaavoitettu pääosin omakoti- ja rivitalotonteiksi mutta myös tasokkaita kerrostaloja löytyy alueelta.
Neljän sillan rakentaminen on ollut työläin urakka mutta nyt tie kiemurtelee pienten saarten lomitse ja vesistöä on molemmilla puolilla. http://www.saaristokaupunki.fi/uploads/files/tailteilijoiden_Saaristokatu.pdf
 
 

Upea taideteos Keilankanavan rannalla - Meri lahjoitti sen meille




Koski-laiva lipuu kanavaa pitkin alhaalta kuvattuna
ja kännykällä sillalta


Ihailimme Siltavahtitalojen ympärillä olevia kauniita istutuksia


tuomi kukki kanavan rannalla valkoisessa hunnussaan
 
 



Vanhat omenapuut ja punainen mökki muistona ajasta, jolloin alueella oli kalastusmajoja ja torppia.



Kuvia kaupunkiin päin, Puijokin näkyy pienenä pisteenä

Jäätelökioskin luona sorsapariskunta tepsuttaa peräkanaa, akka edellä ja ukko jäljessä



Silkkiuikun pesimäkuvat ovatkin lähiseudulta. Pesä on kelluvalla lautalla. Munia on 3-6 kpl, ja niitä haudotaan 25-29 päivää. Poikasten kuoriuduttua emo ruokkii niitä pari viikkoa ja kuljettaa poikasia selässään. Lintu ei näköjään pelkää, vaikka autot ajavat vain 10 metrin päässä. Koiras tarkkaili tilannetta vähän kauempana.

Helleaalto meni menojaan. Eilen oli tuskin + 5 C astetta, tänään vähän enemmän. Auringonnousu tänään 3:35. Auringonlasku tänään 22:47. Päivän pituus on 19 h 12 min.

                                                             ♥ Beate ♥

 

14 kommenttia:

  1. Ihania kuvia! Mekin olimme Kuopiossa sunnuntaina ja olisi mieli tehnyt ajella Pirtiin alueelta Saaristokaupungin kautta. Mutta ukkosilma sotki suunnitelmia. On se kaunis reitti ♥
    Voi noita silkkiuikkuja, ne ovat niin kauniita. Tänään olivat joella aivan lähellä rantaa, mutta tietenkin kamera jäi kotiin kun olisi ollut mahdollista saada niistä kuvia..harmitti vähäsen.
    Lämpöisempään päin mennään, eikö:)))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me ehdimme juuri ennen ukkosta ajella tuon kierroksen. On ne ehtineet muutamassa vuodessa rakentaa tuonne paljon. Olihan siellä asuntomessutkin mutta ei siellä käyty. Avoautoilla nuoret ajelivat, parempituloisia lienee enemmistö alueella asuvista. Ihan lähelle rakentavat Lehtoniemen jätevedenpuhdistamoa..ihmettelin, kun haju ei ollut mikään miellyttävä.
      Toivotaan, että lämpenee, juu :))

      Poista
  2. Oi miten kauniit maisemat! Kyllä tuolla varmasti kiva ajella ja ihailla maisemia, onneksi otit kuvia meidänkin iloksi.
    Tuo hetken kesä oli ihana. Nyt on niin kylmää, mutta jospa se taas iloksi muuttuisi.

    VastaaPoista
  3. Ihania kuvia ja ihastuttavat maisemat :)

    VastaaPoista
  4. Saaristokadun maisematie siltoineen ja näkymineen on upea, mutta varsinainen Saaristokaupunki on pilattu liian ahtaalla rakentamisella.
    Toivottavasti tuuli ei hajota silkkiuikun pesää. Entisessä kotikaupungissani seurasin joka kevät silkkiuikkupariskuntaa joka itsepäisesti halusi pesänsä paikkaan johon tuuli ja aallot osuivat. Harvoin pesintä onnistui,

    VastaaPoista
  5. Ompa mahtavia maisemia, ja tuo taidetos on upea erilaisuudessaan.

    VastaaPoista
  6. Kävimme Kupiossa, kun asuntomessualuetta rakennettiin! Uskon että siellä asuu varakasta ja hyvätuloista väkeä. Katsoin myös sitä, ettei liikuntaesteisillä ole tuolla asuinmahdollisuuksia, vaan polvet on oltava kunnossa...
    Kiitos hienosta postauksesta Beate, ja oikein hyvää Helatorstaita sinulle & Co! ♥♥

    VastaaPoista
  7. Asuntomessuilla käytiin ja jäi kyllä mieleen sen alueen tiheästi rakentaminen ja portaat! Kaunista kyllä oli ja mukavia muistoja messuilta. Jonnekin parkkiin jäi auto, eikä tullessa muistettu mihin niistä. Onneksi bussilla päästiin katselemaan mihin auto jäi :D
    Kyllä olis kiva käydä tuolla uudelleen, siinä se on kätevästi lähellä Matkusta :)

    VastaaPoista
  8. Hienoja kuvia jotka saivat kaipaamaan niitä lämpöisiä kelejä joista saimme nauttia muutamia päiviä sitten. Nyt kun täälläkin mennään viiden asteen ja jäätävän sateen sekaisissa tunnelmissa niin ei se paljon innosta olemaan ulkona.

    VastaaPoista
  9. Kivan näköistä.. Mutta joskus taide on sellaista mitä mä en ymmärrä :))

    VastaaPoista
  10. ❀ Hienon näköistä on ja kivoja taiteita ❀ Ajeltiin läpitte, tai ohitte miten vaan, saaristokaupungin Helatorstaina ❀ Pitäs jollonkin varata aikaa tarkemmin katsella ❀ Tuo silkkiuikku on mahtava ❀ Mullakin yksi pesällinen niitä silmittelyssä, kuin onnistuu pesintä ❀

    VastaaPoista
  11. Ihana nähdä silkkiuikku pesintäpuuhissa!
    Itse en ylipäänsä ole näitä kyseisiä höyhenpukuja pahemmin nähnyt täällä päin Suomea.
    Ovat kyllä niin kovin kauniita :)

    VastaaPoista

Kiitos jokaisesta kommentista. Olen hyvin iloinen niistä ja jokainen on tärkeä niin lyhyt kuin pitkäkin. Jos et ole bloggerissa, voit kommentoida myös anonyyminä, kun valitset sen kommentointi palkista.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...